Amb la voluntat de preservar el paisatge vitivinícola i l’entorn natural on s’elaboren els caves dels seus associats, Pimecava s’ha adherit al Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI). L’objectiu és sumar forces per a promoure, difondre i gestionar el paisatge vitivinícola, així com la seva identitat com a fet cultural i motor econòmic vinculat a l’enoturisme. Gràcies a aquest acord de col·laboració, el president de CEPVI, Miquel Vidal, ha assistit al 8è Fòrum Cava Familiar per a parlar de quina és la situació actual en que es troba el projecte.

La trobada, en forma de sopar, va tenir lloc a la Taverna de l’Escortxador de Vilafranca del Penedès el passat dimarts. Els assistents van poder conèixer de primera mà les diferents línies de treball que desenvolupa el CEPVI, entre elles l’organització del Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme. Aquesta iniciativa anual, acull professionals i experts del sector de l’enoturisme, l’economia i el paisatge.  Segons Vidal: “L’anàlisi de les influències positives i negatives que rep el paisatge vitivinícola ens serveixen per a saber com aprofitar-les per a garantir que els recursos econòmics que se’n deriven siguin sostenibles, eficaços i respectuosos amb el entorn”. Vidal també ha destacat la importància de saber combinar les activitats econòmiques i humanes necessàries per a garantir el benestar social, sense renunciar, a la identitat vitivinícola del Penedès, un espai harmònic en connexió amb la tradició, la cultura i l’essència de l’entorn natural.

Amb aquesta adhesió, Pimecava demostra una vegada més, la seva clara aposta per a la preservació de l’entorn natural i el paisatge vitivinícola. Pimecava entén la vinya com el punt de partida d’on neixen els seus caves. L’herència vitivinícola i la tradició amb la que treballen diàriament els seus cellers, també es mostra en el respecte per la natura, un element clau per a aconseguir l’alta qualitat dels seus productes.