El Conjunt Monumental d’Olèrdola ha acollit més de 400 persones en la primera edició del’Experiència Gran Reserva. Els assistents han pogut tastar més de 50 referències de caves Gran Reserva de 19 petits i mitjans elaboradors del Penedès. Aquesta iniciativa promoguda per Pimecava, ha permès reunir en un mateix espai a professionals del sector i a públic final, amb l’objectiu de fer-los descobrir de la mà dels propis elaboradors l’excel·lència dels vins escumosos d’alta qualitat. Segons el president de Pimecava, Xavier Nadal, “l’èxit d’aquest esdeveniment, demostra que els consumidors aposten per productes locals i d’alt nivell”. Aquesta ha estat la primera ocasió en la que s’organitza una mostra dedicada exclusivament als caves Gran Reserva.

Una jornada per a descobrir els caves Gran Reserva i el Penedès
L’objectiu de l’Experiència Gran Reserva ha estat potenciar la percepció d’alta qualitat d’aquests vins escumosos amb criances en ampolla superiors als 30 mesos, de petits i mitjans elaboradors. Uns caves que són el resultat d’una manera d’entendre l’elaboració del cava basada en la tradició familiar, el respecte pel territori, la cerca de l’excel·lència. Uns valors que comparteixen tots els cellers que han estat presents a l’esdeveniment. “Donar a conèixer els mètodes d’elaboració dels nostres caves als consumidors, fa que aquests preguin consciència del valor d’allò que estan bevent i reforcen la percepció que tenen dels vins escumosos”, ha afirmat Nadal.

En total els 19 cellers participants han ofert més de 50 referències: Torreblanca, Rovellats, Parés Baltà, Pagès Entrena, Oliver Viticultors, Nadal, Maria Rigol Ordi, Joan Sardà, Jané Ventura, Mastinell, Cellers Carol Vallès, Oriol Rossell, Cava Guilera, Canals i Munné, Can Feixes, Reixach Baqués, Suriol, Varias i Bolet.

L’Experiència Gran Reserva va tenir lloc el passat dissabte al Conjunt Monumental d’Olèrdola. Per als organitzadors, l’indret escollit per a celebrar l’acte no ha estat casualitat. Rodejat de boscos mediterranis i vinyes, és un dels enclavaments històrics més importants del Penedès. La seva situació estratègica ha acollit al llarg de la història, diverses comunitats, moltes d’elles vinculades a la cultura vitivinícola. Els assistents a l’Experiència Gran Reserva han pogut conèixer tot aquest llegat, a través de la visita guiada de la mà de Triade Serveis Culturals.

Els vins escumosos Gran Reserva s’han pogut maridar amb productes locals de Mitjans i Cal Valls. A més, els més petits també han tingut el seu espai amb diversos tallers per a introduir als infants en el món de la viticultura i l’elaboració del cava.