Amb l’objectiu de crear aliances amb petits i mitjans elaboradors d’Europa, Pimecava ha participat a la Assemblea General de la CEVI – Confederació Europea d’Elaboradors Independents– celebrada a la regió vitivinícola de Brda (Eslovènia). Durant la visita, representants de Pimecava han pogut conèixer els projectes que actualment està portant  a terme la CEVI, així com les principals prioritats d’altres petits i mitjans elaboradors de diverses parts del continent.

Un altaveu a Europa
La CEVI és una organització formada per 11 entitats i organitzacions vitivinícoles d’arreu d’Europa. El motiu de la seva creació l’any 2002, va ser donar veu als petits i mitjans viticultors en els espais de decisió de la legislació agrícola. El 60% de les lleis d’aquest sector es decideixen a Brussel·les. Actualment, és una de les organitzacions vitivinícoles més potents dins de les institucions de la Unió Europea.

Les seves línies de treball se centren en aspectes com l’enoturisme, programes d’ajuts al sector del vi, la regulació de l’etiquetatge, les simplificacions administratives o els monopolis.

Pimecava com a convidat
La CEVI ha volgut convidar a l’Associació de petits i mitjans Elaboradors de Cava a la seva assemblea general, per tal d’enfortir la relació que va iniciar-se fa uns mesos. El perfil dels membres de Pimecava és molt similar als de la CEVI, empreses amb pocs treballadors, normalment familiars, on un grup reduït de persones s’encarrega de tots els processos d’elaboració.