La directora de la Wine BS i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha destacat la importància de la formació vitivinícola per a crear equips de treball competitius

La formació vitivinícola ha estat el tema de debat de la cinquena sessió del Fòrum Cava Familiar. La trobada ha tingut com a convidada la directora de The Wine Business School (Wine BS) i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Esther Garcia. La ponent ha pogut conèixer quina és l’opinió dels elaboradors respecte als programes de formació que es proposen des de les dues escoles. Un intercanvi molt positiu que permet als centres conèixer les necessitats de les empreses i ajustar les seves propostes formatives.

Actualment l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el primer centre formatiu d’aquestes característiques a l’estat, ofereix tres branques formatives: la contínua, l’ocupacional i els cicles formatius. L’objectiu es contribuir al desenvolupament del sector enoturístic català a través de professionals altament especialitzats. Garcia ha posat èmfasi en crear sinèrgies amb altres actors de l’entorn, com la restauració, l’hosteleria i l’oci cultural, per a crear propostes enoturístiques més atractives per als visitants.

5e_forum_cava_familiar

La formació com a clau de l’expansió internacional dels projectes vitivinícoles

La trobada també ha servit per a parlar de la formació en la direcció i gestió de les empreses i entitats del sector. L’acord entre The Wine BS i la Universitat Rovira i Virigili (URV) de Tarragona ha permès desenvolupar una “oferta formativa contínua, actualitzada i adaptada a les necessitats i prioritats del sector “, tal i com ha explicat la convidada. Actualment l’escola ofereix cursos sobre l’exportació de vins i caves, sommelieria i gestió d’empreses vitivinícoles.

Garcia ha animat als assistents a impulsar la formació entre els seus treballadors, especialment en la comercialització i promoció del món del vi: “Cal dominar les estratègies de màrqueting per a fer créixer un negoci vitivinícola a nivell internacional”. Per altra banda, els elaboradors han demanat ajustar els horaris formatius a les tasques diàries dels seus equips, per tal de poder compatibilitzar les tasques laborals i formatives.