La tercera sessió del Fòrum Cava Familiar ha tractat sobre les centrals de compres, i ha tingut com a convidat a Max Margalef, gerent d’EMMS S.A. i CEO d’Aser, una de les principals centrals de compres del sector del recanvi d’automoció. Margalef compta amb una llarga trajectòria en la creació i gestió de centrals de compres. La jornada va celebrar-se el passat dia 26 de setembre. El Fòrum Cava Familiar és una iniciativa que representa un punt de trobada, impulsat per Pimecava i obert a tot el sector del cava, des d’on poder tractar de diferents temes que afecten al sector de la mà d’un expert convidat.

“El model de Central de Compres, és una gran oportunitat pel sector del Cava”

Max Margalef, ha destacat que la recent creació de la CCV (Central de Compres Vitivinícola), impulsada des de Pimecava, és una gran oportunitat per a les Pimes del sector, ja que els hi permetrà ser més competitives, i seguir avançant en la seva expansió i consolidació al mercat. Margalef, ha afegit que formar part d’una central de compres implica compromís i sobretot transparència i que, tot i les reticències inicials amb els proveïdors, aquests s’hi acaben implicant i col·laborant estretament. “Aquests sistema de treball els hi dóna estabilitat i volum, cosa que a la vegada els permet reforçar la seva situació al mercat”, ha argumentat Margalef.

El convidat ha destacat també que la CCV ha de permetre incidir en totes les àrees de l’empresa i no circumscriure’s només a les lligades directament amb el producte. Per Margalef els estalvis s’han d’assolir amb la suma de moltes partides. Com a exemple ha posat la negociació de les assegurances, electricitat, telèfon, hotels o desplaçaments.

Per la seva banda, Xavier Nadal, president de Pimecava, ha afegit que la creació d’aquesta central de compres especialitzada en el sector del vi i el cava, és un dels motius fundacionals de Pimecava, que per fi veu la llum. Nadal ha conclós que la seva posada en marxa representa un punt d’inflexió per a la millora de la competitivitat de les pimes del cava