Pimecava ha estat l’encarregada de dur a terme dues sessions dins el programa Hotels amb DO, organitzat per el Gremi d’Hotels de Barcelona i l’Incavi el 12 i 13 de setembre. L’objectiu ha estat donar a conèixer les diferents DO’s catalanes, mitjançant un programa de tastos en diferents hotels.

En el cas de Pimecava, aquestes sessions s’han dut a terme a l’Hotel Neri, ubicat a les proximitats de la catedral de Barcelona. Cada una d’elles ha comptat amb la participació de 12 persones, la capacitat màxima de la sala.

En aquesta sessió, s’han donat a conèixer l’activitat i la filosofia de Pimecava, què és el cava i com s’elabora, així com les diferents tipologies de caves segons la criança i la quantitat de sucre. La sessió ha estat dedicada concretament als caves Gran Reserva.

Els caves que s’han tastat són:

Blancher Brut Nature Gran Reserva 2010

DO de Jane Vantura Gran Reserva 2009

Giró del Gorner Brut Nature Gran Reserva 2007

Cava Guilera Musivari 2006

Celler Vell Extra Brut Gran Reserva 2011

Nadal Salvatge 2011

La majoria dels assistents tenien una edad compresa entre els 40 i als 60 anys. Eren coneixedors i consumidors de cava, i molts d’ells havien visitat més d’un celler. Els seus interessos s’han centrat en aspectes com el maridatge del cava, els paràmetres qualitatius a identificar en un cava, i especialment, en el cas dels caves de més llarga criança.